Aankomst op het vliegveld van Banjul

U zult verrast zijn door het moderne vliegveld. Alle fasciliteiten die een (klein, vergelijkbaar met Eindhoven Airport) vliegveld nodig heeft is aanwezig.

Via de vliegtuigtrap loopt u naar het landingsplatform. Een bus brengt u naar de aankomst hal. Hier staat u direct in de rij voor de paspoort controle. Dit kan even duren. Omdat het waarschijnlijk warm is is het verstandig uw flesje water uit het vliegtuig mee te nemen. In de aankomsthal kunt u nl niks te drinken krijgen. De (over het algemeen erg vriendelijke) douanier zal uw paspoort controleren en deze voorzien van een stempel.

Na de paspoortcontrole komt u in de bagage hal. Hier kunt u gebruik maken van het toilet. Ook kunt u hier euro's omwisselen voor dalasi's. Niet de meest gunstige wisselkoers, maar wel handig als u direct dalasi's op zak wilt hebben. Meestal duurt het niet lang voordat uw bagage arrivieert. Een bagagekoerier zal u helpen bij het pakken van uw koffer van de bagageband en deze op een bagagekarretje laden. Deze mannen zijn absoluut te vertrouwen. Zij lopen ook met u mee naar de douane. Hier wordt uw koffer door de bagagekoerier op de band van het röntgenapparaat gelegd. Ook uw handbagage moet door het röntgenapparaat.  Heeft u iets van voedsel (of iets waarvan men denkt dat het voedsel is) in uw koffer zitten dan zal de douane ambtenaar met krijt een F (van food) op een koffer schrijven. Uw koffer wordt door de bagagekoerier weer op het bagagekarretje geladen en u loopt (nog steeds vergezeld door de koerier) naar een kantoortje in de hal. Hier zal een (in eerste instantie nors kijkende douanier) een someren uw koffer te openen. Blijf vriendelijk, de douanier zal niet lang streng blijven kijken. Als hij ziet dat u niks aan voedsel bij u heeft dan wordt uw koffer weer op de bagagekar geladen en rest u alleen nog door het detectiepoortje te lopen. Heeft u wel iets van voedsel bij u, dan doet u er verstandig aan bijvoorbeeld een pak koekjes extra in te pakken. De douaniers zijn gek op gratis cadeautjes....

In de aankomsthal staat de mevrouw van uw reisorganisatie op u te wachten. Zij zal u wijzen waar uw bus staat. De bagagekoerier loopt met u mee en zal de koffers voor u in de bus laden. Zorg dat u wat losgeld (euro's) bij u heeft om de bagagekoerier te belonen. Eén of twee euro is voldoende, al zal de koerier proberen wat meer van u los te krijgen. Zeg gewoon 'nee' en de koerier zal op zoek gaan naar zijn volgende klant. 
Ook zal u misschien worden aangesproken door koeriers voor het wisselen van muntgeld in biljetten. Dit is volkomen veilig. Zij kunnen munten niet wisselen voor dalasi's, vandaar dat zij bij u willen wisselen naar biljetten.