Dure uitstapjes via het hotel

Voordat u een uitstapje via uw hotel boekt, is het verstandig bij een lokale gids of taxi chaffeur te informeren wat zo'n uitstapje bij hem kost.

Onder het menu Trips vindt u een aantal bekende bezienswaardigheden. Een bezoek aan deze locaties kunt u via uw hotel boeken. De morgen na uw aankomst in Gambia zal uw hotel een introductie bijeenkomst organiseren waarin de uitstapjes worden toegelicht. Tevens ontvangt u een menukaart waarop de prijzen zijn vermeld.

De uitstapjes die u boekt via uw hotel zijn over het algemeen een massaal gebeuren. U wordt met 20 personen op een open vrachtwagen geladen en u volgt vervolgens een strak door het hotel gepland programma.

Zo'n zelfde uitstapje met een lokale gids/taxi chauffeur heeft als voordeel dat u uw eigen tijd kunt indelen. Tevens kunt u in overleg afstemmen wat u wel en niet wilt bezoeken. Ook kan de gids u meenemen naar leuke lokale restaurantjes waar u met het uitstapje van het hotel nooit zal komen. Ook zult u minder geld kwijt zijn, dan als u via het hotel een trip boekt.

Natuurlijk wordt er op veel internetsites geschreven over de (vooraf niet besproken) bezoekjes aan de familie van de gids en de zak rijst die u dan moet meenemen. Als u via Bounty boekt is dit zeker niet aan de orde. Maar ook bij andere gidsen kunt u voor vertrek aangeven dat u niet zit te wachten op een familiebezoekje. Zij zullen uw wensen zeker respecteren.

Besef ook bij het boeken van een uitstapje via het hotel dat dit geld niet bij de lokale bevolking terecht komt. De meeste hotels zijn in handen van Libanezen. Al het geld dat verdiend wordt door de hotels gaat in een rechte lijn naar het buitenland.