Uitdelen van speelgoed en snoep

De kinderen in Gambia hebben echt helemaal niks. Met het geven van een potlood, pen of lolly tovert u een grote glimlach op hun gezicht. Maak echter niet de fout door met een grote zak snoep omringd door een groep kinderen de snoepjes uit te delen. Ze zullen de zak uit u handen grissen... Wilt u iets uitdelen aan een grotere groep kinderen, vraag dan uw gids dit voor u te doen.

Zelf neem ik altijd een extra koffer vol speelgoed, dat ik voor weinig geld bij de Action haal, mee. Kleurpotloodjes, kleurboekjes, knuffeltjes enz. koopt u voor een paar cent bij de Action . De dankbaarheid van de kinderen is het echt waard! Ook vraag ik de supermarkten in mijn omgeving of zij nog goederen hebben liggen die ik mag meenemen. Van de Coop heb ik al meerdere keren zonnebrillen, katoenen tasjes en bekers gekregen welke zij in het magazijn hadden liggen nadat een actie van bijvoorbeeld SiSi of LiptonIce was afgelopen.

Zorg ervoor dat u van te voren contact opneemt met uw vliegmaatschappij om de extra bagage te regelen. Overbagage op schiphol kost u 10 euro per kilo. 20 Kilo extra bagage dat u vooraf aangekondigt kost u 15 euro. Het maakt niet uit hoeveel stuks bagage u meeneemt; u betaalt alleen voor de extra kilo's.