Voorbereiding

Gaat u voor de eerste keer naar Gambia, dan volgen hieronder tips over zaken die u zeker niet mag vergeten.

Vaccinaties
Voor meer informatie over inentingen zie: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/gambia

Reisdocumenten
Voor reizen naar Gambia is een paspoort nodig dat nog tenminste zes maanden geldig is bij terugkeer uit Gambia. Tevens dient u als reiziger in het bezit te zijn van een retourticket. Een visum is niet benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Blijft u langer dan 90 dagen, neem dan contact op met het consulaat-generaal van Gambia in Amsterdam.
Bij aankomst en vertrek vult u een formulier in dat aan boord van het vliegtuig of bij het inchecken verkrijgbaar is.

Reisverzekering
Vanzelfsprekend dient u een reisverzekering af te sluiten.

Medicijnen
DEET - Kies voor de druppels van 50%.
Paracetamol - Neem ook wat extra mee, de lokale bevolking zal u dankbaar zijn.
Imodium - Diarreeremmers.
ORS - Voor het herstellen van je vochtbalans bij diarree.
Zonnecreme - Minimaal factor 30.

Kleding
Overdag zal het rond de 30 graden zijn, dus neem luchtige katoenen kleding mee. 'S avonds kan het iets afkoelen, neem daarom een vestje mee. Neem voor de avonden ook bovenkleding met lange mouwen, een lange broek en dichte schoenen mee, want de mieren en muggen zijn op sommige plekken veelvuldig aanwezig.
 

Geld
Met een Visa card kunt u op veel plaatsen pinnen. Met MasterCard is dit lastig. In Banjul is één pinautomaat, maar Banjul ligt waarschijnlijk ver vanaf de plaats waar u verblijft. U kunt met uw MasterCard wel geld halen bij de receptie van het SeneGambia Hotel in Kololi, maar houdt er rekening mee dat zij rond de 8% transactiekosten in rekening brengen. Het beste is om contact geld mee te nemen. Er zijn diverse wisselkantoortjes waar u veilig en tegen een gustige koers geld kunt wisselen. Ook kunt u in uw hotel terecht, maar hier is de wisselkoers ongunstiger dan de wisselkantoortjes die u overal in de toeristische plaatsen vindt.
Hoeveel u moet meenemen verschilt natuurlijk per persoon en de accommodatie die u geboekt heeft (All Inclusive). Ga er vanuit dat een gemiddelde maaltijd iets minder dan 10 euro pp kost. Een biertje of wijntje kost iets minder dan een euro.

Reisstekker
Engels

Speelgoed en kleding voor de kinderen
zie: https://www.taxidriverbounty.com/news/uitdelen-van-speelgoed-en-snoep/