Serekunda (of Serrekunda)

Serekunda marketSerekunda (of Serrekunda) is de grootste stad van Gambia.  De stad ligt ten zuidwesten van Banjul. Hoewel Banjul de hoofdstad van Gambia is, verhindert de ligging ervan verdere groei. Hierdoor is Serekunda de stad in Gambia die het snelst groeit. De stad werd in de 17e eeuw gesticht door Portugese kolonisten. In de 18e en 19e eeuw werd de stad door de Britten opgebouwd. De stad ligt aan de Atlantische kust, bij de monding van de rivier de Gambia. De stad ligt ten noorden van Luchthave Banjul , en ongeveer een half uur rijden met de auto van Banjul. Serekunda is vooral bekend om zijn markt, de katoenboom en haar worstelarena. De Amerikaanse stad Memphis is een partnerstad van Serekunda.

Wilt u een goed gevoel van de dag-tot-dag, stedelijke West-Afrikaanse culturele bestaan ​​te krijgen; een reis naar de kern van de stad Market buildingoffers je een sterke ervaring. Op sommige momenten het centrum de belangrijkste wegen zijn gevuld met bumper-to-bumper voertuigen, uitspuugt diesel dampen, taxi's herhaaldelijk schetterende hun hoorns, luide muziek gespeeld uit een aantal ghetto blasters en radio's, en straten verdringt met over-volle kleurrijke stands, kruiwagen jongens zware goederen te duwen voor hun klanten, straatventers en slaat handelaren verkopen van een wirwar van goedkope import. Goederen letterlijk uit hun winkel fronten morsen in een georganiseerde of de-georganiseerde manier.


De beroemde marktgebouw van Serekunda is een doolhof van kleine handwerkwinkeltjes, kraampjes en eetgelegenheden. U vindt hier een eindeloze stroom van producten en diensten;  van fiets reparatiesets en slippers, naar bloemrijke vazen​​, keramiek handel, kralen, lakens en kussens. Er is ook een grote openlucht voedselmarktaan de achterkant van het gebouw, waar vooral vrouwen groenten zoals hete pepers, tomaten, groene paprika, salade maar ook verse vis en gerookte meerval verkopen. Aangrenzende winkels verkopen allerlei gedroogd en verpakt voedsel zoals aardnoten, pasta, rijst, bakolie, kruiden, specerijen, gedroogde chilipeper, Maggie blokjes en nog veel meer.